« Späť

Stanovisko biskupov k súčasnej situácii Katolíckej cirkvi na Slovensku

Bratislava 18. decembra (TK KBS) Katolícka cirkev na Slovensku prežíva v posledom období bolestnú situáciu. Srdcia mnohých sú rozrušené a naplnené neistotou. Preto my, biskupi, členovia KBS, vedení túžbou naplniť poslanie duchovných otcov, zodpovedných za jednotu Cirkvi, obraciame sa na všetkých veriacich s týmto stanoviskom:

So všetkou vážnosťou opätovne zdôrazňujeme, že plne rešpektujeme a prijímame rozhodnutie o odvolaní Mons. Róberta Bezáka. Svätý Otec urobil toto rozhodnutie osobne, po dôkladnom zvážení a potom, čo Mons. Bezák odmietol prijať jeho výzvu, aby sa vzdal úradu Trnavského arcibiskupa, čím porušil prísahu vernosti a poslušnosti voči nemu. 

Okrem iného sa na verejnosti objavila pochybnosť o postoji slovenských biskupov k zachovávaniu zákonov SR pri spravovaní majetku. Chceme vás uistiť, že plne rešpektujeme zákony SR a preto dbáme o riadne spravovanie majetkov Cirkvi. Stále sme boli a v prípade potreby sme ochotní poskytnúť kompetentným orgánom súčinnosť pri objasnení hospodárenia ktorejkoľvek cirkevnej právnickej osoby. 

Sme vďační za podporu všetkým veriacim, ktorí nám vyjadrujú svoju dôveru.
Pozývame aj ostatných, aby prijali rozhodnutie Svätého Otca. Modlime sa za Svätého Otca, za Cirkev na Slovensku a spoločne doprevádzajme modlitbou aj Mons. Róberta Bezáka. 

TKKBS
O pár dní budeme sláviť vianočné sviatky. Boh k nám prichádza, stal sa človekom a narodil sa v Betleheme, aby nám týmto jedinečným spôsobom vyjadril svoju blízkosť a poskytol záchranu z biedy našich hriechov. Dúfame, že s Božou pomocou budeme vedieť upriamiť pozornosť na jeho lásku a mať z nej opravdivú hlbokú radosť a pokoj. 

Biskupi Slovenska, členovia KBS

Bratislava 18.12.2012

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Čo je to zas za diplomatické vyjadrenie? Čo tak konkrétne odpovede na konkrétne otázky.
Odoslané 19.12.2012 10:07.
Pokoj a dobro. Jedna z možných odpovedí je tu: http://www.mojakomunita.sk/web/spkovac/blog/-/blogs/komu-sa-klanias?
A možno v prvom komente. Inšpirujme sa VŽDY Ježišom, jeho službou. On propagoval moc, ktorá nepanuje, ale slúži, bratia.
Odoslané 22.12.2012 20:06.
Prečítal som si uvedený link, ale odpoveď mi pripadá byť príliš "sofistikovaná" a tým zároveň je nejasné na akú konkrétnu otázku odpovedá - ak je to reakcia na Máriu (vyššie).
Odoslané 29.12.2012 17:57 ako reakcia na Stefan Patrik Kovac.

Kalendár

Sobota
20
20.4.2024
Po Ut Str Štv Pia So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Pre tento deň neboli nájdené žiadne udalosti.
Čas Názov Typ  
Pre tento deň neboli nájdené žiadne udalosti.
Ukazujem 0 výsledkov.

Oznamy

Profil na Mojej Komunite

Spišská Stará Ves
5 zaregistrovaných užívateľov
1 zapojených komunít
0 zapojených rodín
Miestny správca:
Pavol Garaj - dekan
Kapláni:
Mgr. Ing. Štefan Bučko PhD.
Kontaktné informácie

Počasie

Počasie Spišská Stará Ves - Svieti.com